MM-ralli

Rallin MM-sarja eli WRC on yksi suosituimpia urheilutapahtumia Formula 1. kilpailukauden ohella. MM-sarja on FIA:n eli Kansainvälisen Autoliiton alainen sarja, jota sanotaan kilpa-autoilun kuninkuuslajiksi. Ensimmäinen virallinen kausi ajettiin jo vuonna 1973, mutta silloin tavoiteltiin ainoastaan autonvalmistajien mestaruutta. Kuskien mestaruus otettiin mukaan vasta vuonna 1979.

MM-rallissa ajetaan 13 osakilpailua eri puolilla maailmaa ennalta määrättyjä etappeja. Tavoitteena on ajaa oma osuus mahdollisimman nopeasti. Reitti koostuu siirtymistä, jolloin ajetaan normaalisti sääntöjen mukaan ja pikataipaleista, jolloin näytetään, mistä ralliauto on tehty. Mestaruussarjoja on WRC-2, WRC-3 ja junioreiden sarjan JWRC. Alkujaan kilpailtiin ainoastaan kuljettajien ja autonvalmistajien MM-tittelistä, mutta mukaan on lisätty kilpailu juniorien ja tuotantoautojen MM-titteleistä, mikä lisää rallin suosiota ja tapahtumia.

Osakilpailut

Jo vuodesta 2002 mukana ollut Saksan Trierissä käytävä osakilpailu käydään 20/8-23/8 välisenä aikana. Tämän radan taituri oli Sébastien Loeb, joka voitti Saksan osakilpailun peräti yhdeksän kertaa. Viime vuonna (2014) voittajana oli belgialainen Thierry Neuville, jonka autona oli Hyundai. Saksan osakilpailun jälkeen matkustetaan Australiaan, jossa osakilpailu järjestetään 10/9-13/9 New South Walesissa.

Alustava kalenteri ensi kautta 2016 ajatellen on jo työn alla ja kilpailtavien rallien lukumäärä on luultavasti sama kuin kaudella 2015 eli 13 kappaletta. Kausi 2016 alkanee Monte Carlossa 21. tammikuuta, josta siirrytään naapuriin, eli Ruotsiin 12. helmikuuta alkavalla rallilla. Mukana ovat tutut Argentiina, Italia, Meksiko, Puola, Espanja, Australia ja tietenkin Suomi. Kaikkien osakilpailujen päivämäärät ovat vielä pimennossa, mutta selviävät lähempänä kauden alkua. Täydellinen kilpakalenteri saadaan selville myöhemmin syksyllä.

Post navigation