Ralliklubi tarjoaa viihdettä

Yhteisöt ovat tärkeä osa elämäämme. Mikä tahansa aihe on hyvä syy perustaa yhdistys, kerho tai, vaikka suomalaiset ovat rallikansaa, koskaan ei ole tarpeeksi ralliklubeja. Ralliharrastus on mainio tapa tavata kaltaisiaan ihmisiä ja puuhastella hauskan jutun parissa. Parhaimmillaan joku ralliklubin nuorisojäsenistä voi osoittautua lahjakkaaksi kuskiksi ja lähteä menestymään maailmalle kaikkien kerholaisten ylpeydeksi.

car-club

Alku

Yhdistyksen perustaminen on yksinkertainen juttu. Ensin yhdistykselle keksitään nimi, jotta sen voi rekisteröidä Patentti- ja rekisterihallitukseen. Nimi voi olla lähes mikä tahansa, mutta kannattaa ehkä mainita nimessä jotain rallista tai siihen liittyvää. Rekisteröinnin jälkeen laaditaan toimintasuunnitelma, nimetään toimihenkilöt eri virkoihin ja avataan yhdistykselle pankkitili.

Yhdistykseen on hyvä saada jonkinlainen alkurahoitus, ettei tarvitse olla pyytelemässä rahaa jäseniltä perustamiskuluihin. Vuosittainen jäsenmaksu olisi niin ikään hyvä olla, jotta niillä voisi kattaa toiminnan kuluja. Rahoitusta voi saada myös esimerkiksi rallikulttuuriin liittyviltä merkeiltä, kuten automerkeiltä ja vaatemerkeiltä.

Yhteisö

Klubin yhteisöllisyyttä voi lisätä yhdistyksen logoa ja nimeä kantavilla kynillä, avaimenperillä ja vaatteilla. Kun yhdistys on saanut elää elämäänsä jonkin aikaa, alkaa klubin oma kulttuuri ja perinteet kehittyä. Sisäpiirin vitsit ja yhteiset jutut siivittävät tapaamisia ja yhdistävät ihmisiä.

Tässä vaiheessa kannattaa miettiä, miten kaikkien mieliin iskostuneet vitsit ja sanonnat voidaan ikuistaa. Yksi hyvä tapa on teettää esimerkiksi t-paitoja, joissa voi olla jonkun klubilaisen mainitsema hauska vitsi ja kuva maaliviivasta. Klubin nimikkotuotteita voi tilata Axonprofil -sivustolta.

Päämäärä

Kun klubi vakiinnuttaa asemaansa ympäröivässä ralliyhteisössä, kannattaa etsiä yhdistykselle vahva johtaja, joka osaa luoda klubille yhteishenkeä ja kulttuuria. Lisäksi on tärkeää, että hän osaa pitää yhteisön puolia neuvottelemalla hyvät suhteet ulkopuolisiin. Parhaimmillaan klubi voi saada rahoitusta sijoituksiin, kuten kerhotaloon, omiin autoihin ja junioreiden opettamiseen. Railakkaat klubilaisten illanvietot ovat niin ikään tärkeä osa toimintaa.

Kun tulee se päivä, kun seuraava huippukuski astuu kerhotalon ovesta sisään, olisi parasta, että kaikki olisi valmiina. Jos nuoren lahjakkuuden haluaa saada liittymään klubin riveihin ja pysymään siellä, on myös tarjottava kaikki tarvittava ralliuran alkuun.