SM-ralli

Suomessa rallissa kilpaillaan MM-tason lisäksi myös SM-tasolla, ja kaudesta 2015 on jäljellä enää osakilpailut Turussa ja Tampereella. Rallin Suomenmestaruussarja on Suomessa ajettu jo vuodesta 1959 lähtien. Osakilpailuja oli kaiken kaikkiaan neljä ja ensimmäisen SM-tittelin voitti Esko Keinänen. SM-ralli on kokenut useita muutoksia vuosien varrella ja vuodesta 2008 lähtien Suomen mestaruudet jaetaan kahteen luokkaan; kaksi- (SM2-luokka) ja nelivetoisilla (SM1- luokka) autoilla kilpaileville. Lisäksi vuodesta 2013 lähtien löytyy myös SM3-luokka, sekä SM4-luokka.

Suomi Cup on SM-rallin ohessa kilpailtava kahden luokan sarja, jossa kilpaillaan kuusi osakilpailua. Näissä osakilpailuissa ei tarvita ns. nuotteja ja autojen on oltava kaksivetoisia, eikä imuilman ahtamista hyväksytä. Kilpailussa on käytössä V1600-autot ja F-ryhmillä on oma kilpailuluokka, F-Cup.

Historic Rally Trophy on vanhemmille Historic-autoille järjestettävä oma jännittävä kilpailunsa, jonka järjestämisessä noudatetaan tarkkaan sääntöjä. Tähän mahtavaan kilpailuun pääsee osallistumaan kilpailijat, joilla on muun muassa AKK:n myöntämä kansallinen tai kansainvälinen kilpailijalisenssi ja kilpailtavalla autolla on HTP-passi, joka on FIA:n myöntämä.

Ralli-special-kilpailut ovat vuorostaan kilpailuja, jotka ovat lyhyempiä ja keskittyneet pienelle alueelle. Näissäkään ei reittiin pääse tutustumaan ennalta.

Suomessa järjestettiin 60-luvulla myös erittäin lyhyt rallikilpailu, joka sai nimen Mänttä 200-ajo. Nimessä oleva 200 tarkoitti juuri rallin matkaa, 200 kilometriä. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1964 ja se saavutti erittäin suuren suosion. Ralli lopetettiin vuonna 2002, mutta Mänttä 200-ajo palasi rallikalenteriin vuonna 2009 ja rallia ajetaan historic-rallina. Mänttä 200-ajo ajetaan 21/8-22/8 kahtena päivänä kun Historic Rally Trophy -sarjan toisen osakilpailu lähtee käyntiin.

Post navigation